תכנון אפקטיביות בתהליך הלמידה

תכנון אפקטיביות בתהליך הלמידה

20.5.2024

הכנה ולמידה לבחינה הפסיכומטרית בזמן עבודה או לימודים יכולה להיות משימה מאתגרת במיוחד. עומס המטלות והמחויבויות היומיומיות מותיר לנו מעט זמן פנוי ללמוד ולהתכונן לבחינה.

עם זאת, חשוב שתדעו שאתם יכולים להתמודד עם האתגר הזה, ואף לנצל אותו לטובתכם, אם יהיו לכם יסודות טובים להצלחה.

כשיש מעט זמן להתכונן לבחינה, תכנון זמן יעיל הופך להיות קריטי להצלחה. האמת היא, שגם כאשר יש הרבה זמן התכנון שלו הוא קריטי, אחרת הולכים לאיבוד בתוך כל החומר, מתפזרים והזמן טס מבלי שניצלנו אותו כראוי. הנה ארבעה טיפים מרכזיים שגיבשתי מניסיון הלמידה וההוראה שלי לגבי אחד החלקים החשובים ביותר- תכנון הלמידה

1. הגדרת אבני דרך

אבני דרך הן שלבים מוגדרים מראש המהווים חלק מתוכנית לימודים כוללת. הן מסייעות לפרק את החומר הגדול לנקודות מרכזיות וממוקדות בתהליך הלמידה. להגדרת אבני דרך יש חשיבות רבה במעקב שוטף אחרי ההתקדמות וזיהוי מוקדם של בעיות וקשיים בלמידה.

2. יצירת לוח זמנים מותאם אישית

באינטרנט ובמכוני ההכנה יש אינספור המלצות לגבי איך נכון לחלק את הלמידה, איזה נושא ללמוד ראשון ומה להשאיר לסוף, וכו'. עם זאת, אני ממליצה לבנות לוח זמנים אישי. אתם מכירים את עתמכם הכי טוב- את החוזקות והחולשות שלכם, את הנושאים שאתם מכירים ואת אלו שלא, את אוצר המילים שלכם וכיוצב'. לכן, הלו"ז שתבנו בעצמכם עבור עצמכם יהיה הנכון ביותר עבורכם, ויעזור לכם להגיע מוכנים לבחינה.

3. תעדוף נושאי הלימוד

חשוב שתתעדפו בלמידה את הנושאים הליבתיים של הבחינה על פי דרגת קושי. אל תתחילו מהתעמקות בנושאים זוטרים שכמעט ולא מופיעים בבחינה. אני ממליצה לכם לחזור לנושאים אלו בסוף ולהקדיש להם את הזמן שישאר לכם. תמקדו את עצמכם בדברים המרכזיים שמופיעים הרבה או שמהווים יסודות לנושאים רבים אחרים.

שימוש בטיפים האלה בתכנון זמן הלמידה שלכם יעזור לכם לנהל אותו בצורה יעילה יותר וללמוד בצורה חכמה וממוקדת. כך, תוכלו להגיע ליום הבחינה מוכנים יותר ורגועים יותר.

לפוסטים נוספים של המורה

צור קשר